Target
15 000
RON
9 920 RON

Unstoppable - sport și mobilitate fără bariere

Urban Bike Revolution

Susține Alergător Înscrie Alergător

Unstoppable - sport și mobilitate fără bariere

Urban Bike Revolution

Proiectul urmărește dezvoltarea abilităților motorii grosiere, de coordonare bilaterală și orientare spațială ale copiilor neurodivergenți (diagnosticați cu autism și Sindrom Down) și copiilor cu întârziere în dezvoltare, prin intermediul bicicletei. În cazul copiiilor neurodivergenți, bicicleta poate deveni un mijloc de satisfacere a nevoilor senzoriale și poate fi integrată cu succes în rutina lor, contribuind în felul acesta la sănătatea și independența lor. Mai mult decât atât, învățând să meargă pe bicicletă, sunt dezvoltate interesele copiilor neurodivergenți (aceștia prezentând interese restrânse) și sentimente de apartenență la grup, prin participarea la sesiuni de învățare în grup, alături de alți copii.

Urban Bike Revolution
Urban Bike Revolution

Asociația Urban Bike Revolution dezvoltă și testează soluții pentru a integra mersul cu bicicleta în drumurile din rutina zilnică a tuturor cetățenilor. Proiectele și acțiunile realizate vin să răspundă în special nevoilor de mobilitate ale grupurilor vulnerabile: copii, seniori sau persoane cu nevoi speciale. În cadrul ediției din 2021 MIS asociația a strâns resursele necesare pentru achiziționarea unei biciclete tandem, destinată persoanelor cu deficiențe de vedere din Sibiu, și care poate fi utilizată în mod gratuit de persoanele din grupul țintă atât din oraș cât și de vizitatori. Odată cu extinderea acțiunilor în comunitate au apărut noi solicitări pentru a dezvolta soluții și pentru alte categorii de cetățeni, iar cooperarea cu diferite grupuri de experți (de ex. psihoterapeuți) oferă o mai largă expertiză în ceea ce privește noi oportunități de proiecte.

Proiectul răspunde nevoilor copiiilor neurodivergenți de a face mișcare în primul rând și de a avea activități cât mai diverse în aer liber în al doile rând, prin intermediul bicicletei. Mersul pe bicicletă contribuie la stimularea senzorială a copiilor și la crearea de legături prin intermediul relațiilor cauză-efect prezente în proces. Având interese restrictive, proiectul răspunde nevoii de dezvoltare a acestor interese, astfel încât bicicleta să poată fi folosită de către copii în activitățile de familie sau activitățile colective. Pentru că sesiunile de învățare vor fi organizate în grup, proiectul urmărește să răspundă nevoii de socializare a copiiilor neurodivergenți și de împărtășire a unor experiențe sau pasiuni comune.
Pe deoparte, proiectul ajută la creșterea nivelului de conștientizare în comunitate privind importanța dezvoltării abilităților motorii grosiere precum mersul pe bicicletă și a beneficiilor pe care mișcarea le are asupra dezvoltării copilului și integrării senzoriale. Pe de altă parte, schimbarea paradigmei sociale conform căreia copiii neurodivergenți pot face doar anumite activități fizice limitative și crearea unei comunități de părinți care să se întâlnească și în afara activităților de grup stabilite prin proiect pentru a le oferi copiilor experiența mersului cu bicicleta alături de alți copii, în diverse medii (parcuri, păduri, muzeu etc.)
- creșterea numărului de copii neurodivergenți și cu întârziere în dezvoltare ce vor fi instruiți în vederea învățării mersului la bicicletă.
- instruirea unui număr de 30 de beneficiari și a părinților acestora pe parcursul celor 3 luni de activitate
- monitorizarea procesului de învățare și utilizare a bicicletei a celor 30 de beneficiari, cu vârste cuprinse între 3 și 8 de ani, pe parcursul celor 3 luni de activitate
- creșterea nivelului de conștientizare în rândul populației privind provocările pe care copiii neurodivergenți și familiile acestora le întâmpină
 1. Conștientizare și informare 01 July 2024 - 30 October 2024

  Conștientizare și informarea comunității privind provocările dar mai ales soluțiile dezvoltate pentru copiii neurodivergenți sunt esențiale. Prin intermediul rețelelor sociale, ale mass-media, vor fi livrate materiale informative în diverse formate prin intermediul cărora vom ajunge atât la viitorii beneficiari, dar mai ales la populația tipică

 2. Sesiuni de terapie 15 July 2024 - 30 September 2024

  Nucleul proiectului îl reprezintă sesiunile de terapie prin intermediul cărora beneficiarii din grupul țintă vor avea acces la sesiuni de învățare și dezvoltare a abilităților motorii. Aceste sesiuni se vor desfășura regulat, pe perioada proiectului, în zone familiare copiiilor, pentru a crește nivelul de confort.

 3. Monitorizare și raportare 01 July 2024 - 15 November 2024

  Întreg proiectul va fi monitorizat, mai ales în ceea ce privește impactul în rândul familiilor cu copii neurodivergenți, dar și în rândul populației tipice. Se vor urmări materialele jurnalistice publicate cu privire la proiect, tipuri de mesaje transmise, rezonanța (local sau național). Totodată vor fi livrate la final finanțatorului proiectului toate informațiile necesare pentru întocmirea raportului final.

Running Icon

141 alergători înscriși

Alergător Cursă
Pia Overduin Alergător
Susține
Crina Dobrin Alergător
Susține
Maria Mondoc Alergător
Susține
Andreea Bianca Gavril Alergător
Susține
Elvira Stan Alergător
Susține
Rebecca Maria Dan Alergător
Susține
Petrescu Darius Alergător
Susține
Carla-Anita Bendea Alergător
Susține
Petru Dulca Alergător
Susține
Razvan-Ioan Spatar Alergător
Susține
Icon

36 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Shopping City Andrei Rusu 120 RON
Anonymous Pia Overduin 150 RON
Anonymous Robert Nicolau 100 RON
Diana Sarbu Carla-Anita Bendea 50 RON
Cristina Radu Michael Engel 50 RON
Adrian Luca ACHIM Vranceanu 50 RON
Anonymous ACHIM Vranceanu 50 RON
Anton Vasiu ACHIM Vranceanu 70 RON
Constantin DIACONESCU Andrei Rusu 99 RON
Corina Moldovan Stefan Cristian Bogdan 10 RON
 • Grupul țintă: Grupul țintă sunt copiii neurodivergenți (diagnosticați cu autism și Sindrom Down) și copiii cu întârziere în dezvoltare, cu vârstă între 3 și 8 ani, din Sibiu și din împrejurimi, care vor beneficia de un program de terapie în cadrul căreia vor învăța să meargă pe bicicletă, asistați de o echipă de specialiști. Dezvoltarea abilităților motorii și de coordonare este esențială atât pentru persoanele tipice, dar mai ales pentru persoanele neurodivergente, iar pentru multe familii lipsa fondurilor încetinește sau blochează accesul copiilor la astfel de sesiuni de terapie. Beneficiarii vor fi selectați de echipa de specialiști din cadrul proiectului.
 • Vârsta 6-10: 30
 • Total beneficiari direcți: 30
 • Beneficiarii indirecți: Beneficiarii indirecți implicați sunt părinții și aparținătorii copiilor din program, mai ales că aceștia au datoria de ai supraveghea și îndruma în permanență. Lor se alătură și ceilalți membrii ai familiei: frați, surori, bunici, rude sau prieteni apropiați, esențiali în acest proces de terapie, însumând un număr de aproximativ 250 de persoane. Implicarea lor presupune totodată și educarea sau conștientizarea privind diferitele tehnici dezvoltate de psihoterapeuți în procesul de învățare. Pe de altă parte, realizarea unor sesiuni de terapie în grupuri mici ajută la coagularea comunității și la dezvoltarea de canale de suport și sprijin reciproc.