Expoziția cauzelor MIS 2024: Artă și empatie

Expoziție cauze MIS

Hai să descoperi empatia prin artă! Din 16 mai, te așteptăm să pătrunzi în lumea unui maraton creativ, în Piața Huet, într-un cadru plin de culoare care găzduiește poveștile și aspirațiile unei comunități unite.

 

Cele 51 de proiecte propuse de comunitatea sibiană la Maratonul Internațional Sibiu sunt interpretate de RaColaj în „Artă și empatie. Expoziție a cazurilor sociale și răspunsul comunității”, expoziție coordonată de Iris Ordean, directoarea artistică MIS.

 

Artiștii RaColaj au reușit să "traducă", cu o sensibilitate aparte, cauzele sociale în metafore vizuale, prin tehnica proprie a colajului analog, fiecare colaj fiind o poveste în sine, atent conturată pentru a transmite mesajul puternic al empatiei și al schimbării sociale.
 

„Pentru noi, membrii RACOLAJ, provocarea de a traduce cauzele sociale în metafore vizuale, prin tehnica proprie a colajului analog, a fost o experiență unică, emoționantă și motivantă. Am furat startul în atelierul nostru pentru că am trăit un real maraton creativ, de imagini scoase din context și reansamblate strategic, având astfel oportunitatea de a contribui la proiectele locale, altfel decât de obicei - prin aport artistic, cu fiecare cm pătrat lipit. Cauzele înscrise în maraton formează, la rândul lor, un colaj social înduioșător și optimist. Am simțit din nou puterea grupului și sentimentul de apartenență la comunitate!”, au transmis artiștii RaColaj.

 

Coagulat în 2019, în jurul atelierelor colective de lucru intuitiv, prin descoperire, deschise oricui, RaColaj creează experimente sub formă de ghicitori sau poezii vizuale construite pe baza unui vocabular de asocieri libere și spontane ale elementelor preexistente.
 

Membrii RaColaj în proiectul Maratonului Internațional Sibiu sunt: Aura Badiu, Claudia Ramba,  Iulia Ursa, Aron Balteșiu, Cristina Geană, Maximilian Stefănescu, Elena Donea, Catrinel Dragomir, Gabriela Enache, Magda Ienci, Florentin Logigan.


Vino și descoperă povestea colajelor, conectează-te cu cauzele și lasă-te inspirat de spiritul comunitar care a dat naștere acestor lucrări de artă.
 

„Artă și empatie. Expoziție a cazurilor sociale și răspunsul comunității” este un proiect realizat de organizatorul MIS, Fundația Comunitară Sibiu, împreună cu partenerii MultiversX, Kulturzentrum, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității.