Informare MIS în contextul alegerilor locale

 

Pe 25 și 26 mai va avea loc cea de-a 13-a și cea mai mare ediție a Maratonului Internațional Sibiu (MIS). Punctul central al evenimentului va fi Piața Mare, unde ne așteptăm ca mii de participanți să ia parte la sărbătoarea mișcării.

 

De-a lungul anilor, ne-am bucurat să susținem spiritul civic și de inițiativă al sibienilor. Și în acest an, deosebit de important pentru democrație, motto-ul MIS - „Nu sta acasă, că-ți stă norocul” - reprezintă un apel civic pe care îl facem spre toată comunitatea. Fundația Comunitară Sibiu crede în implicarea prin vot, atât prin mersul la urne cât și prin votul cauzelor importante din comunitate - prin alergare, acțiune și susținere financiară. Îndemnul nostru, asumat și prin grafica de pe tricoul oficial al evenimentului - semnată de artistul Dan Perjovschi - surprinde importanța deosebită pe care o acordăm responsabilității civice a fiecăruia dintre noi de a ne exercita dreptul la vot.
 

Cu toate acestea, reiterăm faptul că organizatorii Maratonului Internațional Sibiu, Fundația Comunitară Sibiu și Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, sunt organizații non partizane și apolitice, iar evenimentul organizat de noi are un caracter strict civic și filantropic. Încurajăm participarea tuturor actorilor din comunitate la Maraton, dar ne detașăm de orice posibilă încercare de folosire în scopuri politice a evenimentului și a cauzelor acestora. 

 

Astfel, prin această informare, facem apel către actorii politici, pe care îi rugăm să respecte regulamentul și caracterul pur civic al evenimentului nostru și să nu-l utilizeze ca pe un vector de comunicare în campanie.
 

Ne dorim politicieni implicați și îi invităm să ia parte la MIS ca alergători, susținători, voluntari, cetățeni, fără a aduce în cadrul evenimentului însemne de partid sau a promova mesaje de campanie.


Ne vedem la alergare, în 25-26 mai, și la urne, în 9 iunie. Nu sta acasă, că-ți stă norocul!