Întâlnirea oficială a voluntarilor MIS 2024

Voluntari MIS

 

Întâlnirea voluntarilor MIS a adunat laolaltă peste 250 de oameni plin de energie și curaj, care ne vor ajuta să organizăm, pe 25 și 26 mai, cea mai mare și norocoasă ediție a maratonului. Reuniunea voluntarilor a avut loc joi, 16 mai, la CineGold, într-un cadru prietenos și familiar, în compania reprezentanților MIS, a partenerilor de la Colt, care ne-au vorbit despre spiritul voluntariatului, și a celor de la ISU Sibiu, care ne-au făcut o demonstrație de siguranță.
 

O sală de cinema plină de voluntari care au venit nu ca să urmărească un film, ci să asculte o poveste frumoasă despre cea mai mare ediție a Maratonului Internațional Sibiu! Așa a arătat, joi, sala prietenilor de la CineGold, cărora le mulțumim pentru că ne-au facilitat întâlnirea cu voluntarii MIS.
 

Voluntari MIS

Rebecca Koch, coordonatoarea voluntarilor MIS la ediția din 2024 a punctat, în deschiderea reuniunii, importanța și rolul pe care îl au voluntarii în cadrul evenimentului.

 

„Noi toți, împreună, suntem cei care facem ca lucrurile să se întâmple. Să lucrez îndeaproape cu voluntarii este o bucurie imensă și sunt mândră că fac parte din echipa Maratonului Internațional Sibiu”, ne-a transmis Rebecca.

 

La rândul ei, Ana Bugneriu, directoarea executivă a Maratonului Internațional Sibiu, le-a vorbit voluntarilor prezenți în sală despre cultura MIS și valoarea pe care o produc voluntarii în cadrul evenimentului.

Voluntari MIS

„Voluntarii sunt valoarea cea mai de presus a maratonului. Întâlnirea cu voluntarii e foarte specială și pentru noi, voi fiind prima mulțime pe care o vedem în an, după toată planificarea care are loc înainte. Maratonul este o expresie a libertății. Noi, prin maraton, reușim să fim o comunitate liberă care își ia puterea înapoi, care stabilește ce este important și valoros pentru ea, prin cauzele pe care le oferă și le propune în fiecare an. Nu există niciun alt eveniment în Sibiu mai al comunității! Iar ăsta este meritul comunității! Noi credem că, în Sibiu, comunitatea reacționează în acest fel pentru că știe foarte bine că este despre ea, despre ceea ce vedem la noi pe stradă, la noi în comunitate și despre ceea ce considerăm noi că este important și pentru care vrem să luptăm”, le-a transmis Ana Bugneriu, directoarea executivă a Maratonului Internațional Sibiu, voluntarilor prezenți în sală.
 

Alături de noi s-a aflat și Alexandra Badiu, Country Management Business Support & CSR Manager la Colt. Prietenii de la Colt ne sunt și în acest an alături în calitate de parteneri ai voluntariatului și pregătesc multe surprize pentru voluntarii ediției 13.
 

„Cred că alerg de vreo 10 ani la maraton. Vreau să vă spun că este incredibilă energia pe care o oferiți și dacă pentru mine, ca alergător la crosul de 5 km, se simte așa, vă asigur că pentru cei care aleargă mai mult este și mai valoros. Sunt convinsă că și în acest an o să fiți la înălțime și o să faceți lucruri minunate pentru toți participanții”, a spus Alexandra Badiu, în calitate de alergătoare la MIS.


 

„Facem multe lucruri faine pentru comunitate la Colt. În fiecare an încercăm să ne implicăm mai mult la maraton și să facem și mai mult bine. Asta o să încercăm și în acest an, avem foarte multe produse deosebite la cortul Colt, să susținem una dintre cauze. De ce am ales acest parteneriat al  voluntariatului? E un răspuns foarte simplu! Noi, la Colt, credem foarte mult în voluntariat, iar ca angajați facem asta foarte des, fiecare dintre noi beneficiem de 2 zile plătite de voluntariat pe an. Dacă sunteți la prima voastră participare, sunt convinsă că o să vreți să mai participați pentru că e o energie minunată și abia așteptăm să ne vedem în 25 și 26 mai. Vă felicit”, a mai transmis reprezentantul Colt.

 

Voluntari MIS

Informații cu privire la organizarea MIS, traseu și alte aspecte esențiale despre eveniment le-au fost prezentate voluntarilor de către Dani Troancă, directorul tehnic al maratonului.  
 

„Maratonul Internațional Sibiu pentru mine este egal cu ÎMPREUNĂ. Faptul că ÎMPREUNĂ reușim să facem ceea ce întâmplă la Maratonul Internațional Sibiu e foarte special”, a transmis Dani Troancă.
 

Voluntari MIS

Voluntarii au avut ocazia să asiste și la o intervenție a căpitanului Valentin Larie din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „CPT. Dumitru Croitoru” Sibiu. Formator de prim ajutor în cadrul Centrului de Formare și Pregătire în descarcerare și asistență medicală de urgență, căpitanul Valentin Larie le-a pregătit voluntarilor o demonstrație de siguranță pentru a ști cum să acționeze dacă se confruntă cu situații medicale pe parcursul MIS.
 

„Ne vedem sâmbătă. Vă felicit și vă aplaud”, le-a transmis căpitanul voluntarilor prezenți în sală.
 

Tototată, săptămâna aceasta au avut loc la sediul ISU Sibiu două sesiuni de cursuri de prim ajutor pentru coordonatorii MIS.
 

Alătură-te echipei de voluntari MIS 2024!
 

Până în acest moment, peste 500 de persoane s-au înscris în echipa de voluntari a Maratonului Internațional Sibiu. Mai avem peste 100 de locuri disponibile în echipă, așa că te așteptăm alături de noi. 

 

Urmează o experiență incredibilă, atât pentru fiecare participant la maraton, cât și pentru toți voluntarii MIS. Dacă vrei să dai o mână de ajutor și să îți asiguri o experiență pe cinste, înscrie-te pe squad.ro până în 22 mai!

 

Voluntari MIS